Бивши Триванов саветник позива на нереде

БЕОГРАД: Срђан Станковић, за којег министар Горан Триван каже да је био, али више није његов саветник, позвао је путем Фејсбука на нереде и рушење власти, а изнео је и увреде на рачун председника Вучића.
trivan
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Он је путем те мреже "предложио" план протеста, и демонстранте позива да се не окупљају испред скупштине, него да изађу на аутопут и блокирају систем.

Министар заштите животне средине саопштио је да је Станковић његов бивши саветник, али не наводи од када и зашто то више није, као и да нема никакве везе са СПС-ом.

Триван додаје да је скандалозно и неприхватљиво да било ко, а понајмање онај који је радио у државним институцијама позива на њихово рушење, насиље и угрожавање државе Србије.

СПС је чврст партнер СНС са којом заједно изграђујемо стабилну и јаку Србију, истакао је Триван и додао да та странка одлучно стоји уз све државне органе у заштити уставно-правног поретка и безбедности свих грађана Србије, а против насиља, деструкције и тероризма.

Брнабић: Станковић сада мој проблем

Премијерка Ана Брнабић данас је поводом претњи и увреда које је изнео Срђан Станковић, за кога министар Горан Триван каже да је био, али да више није саветник у Министарству заштите животне средине, рекла да не разуме како неко има образа да седи у влади, прима плату, а онда такве увреде говори о председнику.

„То је сада мој проблем, очекујем да чујем реакцију министра Тривана, позваћу га. Видећу да ли је позвао председника да се извини и пружи објашњење", рекла је она.

Истиче да Стојановића дуго зна, а и да је дуго био у невладином сектору и да зна да је много тога што је радио зависло од јавног новца и да му се „ јавни новац никада ње гадио".

„Овако седите у влади, примате плату и морам да кажем да се дивим председнику што све то трпи из дана у дан од таквих људи, моралних патуљака преко Твитера", рекла је премијерка за тв Пинк.

Каже да се нада да такве више неће морати да види у влади и ради са њима, а да ће се све остало видети даље.

Овакве ситуације, каже покажу, какав је ко морално и политички.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести