Боцан-Харченко: Вучић позван у Москву 24. јуна

БЕОГРАД: Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да председник Србије Александар Вучић има позив да посети Москву и присуствује војној паради поводом 75. годишњице победе у Другом светском рату, 24. јуна.
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/DUSAN ANICIC
Фото: Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко Фото: Танјуг/ Д. Аничић

"Председник Вучић има позив и на основу тог позива посетиће Москву у вези са одржавањем параде поводом 75. годишњице Победе", рекао је Боцан-Харченко.Он је за Спутник рекао да многе ствари зависе од нормализације ситуације током пандемије коронавируса.

"У Србији је у току олакшавање ограничења. Код нас још постоје рестрикције. Нема летова између две земље", рекао је Боцан - Харченко за портал Спутњик.

Он је казао да је имао низ састанака са министрима одбране и спољних послова Александром Вулином и Ивицом Дачићем, као и да је на састанку са премијерком Аном Брнабић разматран развој економских односа две земље.

"Рекао бих да све што смо имали од планова остаје на дневном реду, нико не одустаје. А кад је реч о реализацији, што пре се заврши епидемија и ограничења, то боље. Што се тиче наших пројеката, нису све компаније правиле паузу", рекао је руски амбасадор.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести