Борис Тадић саслушан у полицији у вези са убиством гардиста

БЕОГРАД: Бивши председник Србије Борис Тадић саслушан је у својству грађанина у СБПОК-у пред тужиоцем у преткривичном поступку за убиство гардиста Дражена Јаковљевића и Драгана Миловановића у касарни у Топчидеру 5. октобра 2004. године, пише данас "Политика".
boris tadic
Фото: Tanjug (M. Marković, arhiva)

Тадић је београдском листу рекао да му нису постављана питања у вези са сазнањима објављеним у неким медијима последњих дана, у којима се помиње покојни шеф црногорске Државне безбедности Вукашин Мараш, који је наводно ту истрагу заташкао.

"Нико ме није питао за Вукашина Мараша као ни за било какве наводе који су објављивани у режимским таблоидима претходних дана. То је очигледан доказ да су то нова сазнања релевантна само за медијске истраге, а не за стварне истраге надлежнихх институција поводом трагичне смрти двојице гардиста", рекао је Тадић.

Црногорски портал Борба.ме објавио је у среду да је некадашњи шеф службе Државне безбедности Црне Горе Вукашин Мараш стопирао истрагу о страдању гардиста.

Мараш, који је у време погибије био заменик министра одбране СЦГ, више није међу живима, па се његово име не налази у списима који су недавно формирани по овом предмету.

Тадић за "Политику" каже да никада раније није чуо да је Мараш на било који начин био умешан у тај случај и да остаје нејасно и како је Мараш могао имати надлежности да прекида истраге с обзиром на функције које је обављао тада.

Према тврдњама поменутог портала, бивши официр Војске Србије и Црне Горе, који сада живи у Москви, дао је недавно исказ у тужилаштву тврдећи да су двојица гардиста убијени због тоне и по кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру.

У шверц те дроге, наводи црногорски портал, били су укључени и неки црногорски држављани, чији су очеви били високо позиционирани у Војсци Југославије, али се верује да је Мараш тада заташкао случај како те особе не би биле саслушаване поводом тог догађаја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести