Божовић: Срби посебно осетљиви на усташтво

ПОДГОРИЦА: Амбасадор Србије у Подгорици Владимир Божовић изјавио је , након разговора у Министарству спољних послова Црне Горе, да поштује ту државу, али је истакао да је српски народ посебно осетљив на усташтво, односно хрватске нацисте у Другом светском рату и оне који би данас да их рехабилитују.
v
Фото: Youtube Printscreen

Божовић је позван у Министарство спољних послова на разговор, пошто је на свом Фејсбук профилу коментарисао емитовање песме хрватског проусташког певача Марка Перковића Томпсона на Јавном сервису Радио Телевизије Црне Горе.

Песма Томпсона, који је познат по величању усташтва у својим песмама и на концертима, пуштена је у Јутарњем програму РТЦГ на Дан победе над фашизмом, 9. маја.

Божовић је тим поводом написао да сматра да је потребно утврдити појединачну одговорност и починиоца адекватно санкционисати.

Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић изјавио је раније данас да "страни амбасадори нису позвани да се мешају у то ко ће у Црној Гори за шта да одговара”, пренео је подгорички портал ЦдМ.

Ово је други пут да је Божовић позиван на разговор у Министарство спољних послова.

Први пут је то било у јануару, а након покушаја паљења заставе Црне Горе у Београду, пошто је парламент усвојио спорни Закон о слободи вероисповести.

Иначе, због емитовања Томпсонове песме на Дан победе троје запослених у РТЦГ задужених за јутарњи програм тог медија кажњени су по 20 одсто од зарада током два месеца.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести