Брисел: Приштина да поштује споразум о посетама 

БРИСЕЛ: Портпаролка Европске уније Маја Коцијанчић изјавила је, поводом одлуке приштинских власти да ниједном званичнику из Београда не дозволи улаз на територију тзв. Косова, да ЕУ очекује поштовање споразума о посетама званичника, који је постигнут у оквиру дијалогу Београда и Приштине. 
brisel
Фото: Tanjug (video, arhiva)

”Очекујемо поштовање свих споразума постигнутих у оквиру дијалога Београда и Приштине под покровитељством ЕУ, укључујући и споразум о посетама званичника”, навела је Коцијанчић.

У писаном саопштењу, у одговор на питање Танјуга о реакцији ЕУ на последњу провокацију од стране Приштине, Коцијанчић је додала и да је ЕУ поводом новонастале ситуације "у контакту са обе стране". Договор о посетама званичника почео је да се примењује 1. децамбра 2014. године и Приштина га је већ више пута кршила.

Сваког пута ЕУ је позивала на примену постигнутог договора који подразумева обавештење једне стране о посети и могућност улагања приговора друге стране, који мора бити достављен и Европској унији, која је надлежна да посредује у случају потребе

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести