Брнабић: Данас је Србија фундаментално другачија од 2014.

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је данас Србија фундаментално другачија земља од оне која је била 2014. године, истичући да је поносна што је у тиму с председником Александром Вучићем.
brnabic
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Брнабић је синоћ гостујући у емисији "Упитник" на РТС, указала да је успостављена макорекономска стабилност, остварен суфицит, а незапосленост је једноцифрена - 9,5 одсто.

Као резултате Владе Србије од 2014. она је навела то што се Србија пење на Дуинг бизнис листи, тако да је заједно са Израелмом, Белгијом и Италијом, а да је пре тога били у рангу са Сиријом, Еритрејом.

Према њеним речима, незпосленост опада како запосленост расте, а не зато што људи одлате из земље.

Истакла је да економска мигрција није само проблем Србије, већ и многих других земаља у региону.

Председница Владе Србије рекла је да је током свог мандата била самостална у одлучивању и да је поносна што је у тиму с председником Александром Вучићем.

Истакла је да се од самог почетка саветује са председником Србије, некада и на дневној основи.

Имам изузетно поштовање према Вучићу, не знам никога да је на такав начин имао такву визију Србије - да је знао душу нашег народа, да је потпуно предан послу и да сваки дан ради од јутра до сутра, рекла је премијерка.

Председница Владе каже да не зна никог ко је толико дао за Србију као председник.

Заиста немам проблем са тим, нисам сујетна особа, поносим се што сам у тиму с Вучићем, што се сматрам за једног од његових сарадника, истакла је Брнабићева, одговарајући на питање како коментарише критике да није довољно самостална.

Премијерка каже да је сама бирала министре у Влади заједно са Вучићем, као и да се консултовала са политичким факторима.
Моје је да радим у интересу грађана Србије, да испоручујем резултате, да заједно дођемо до краја мандата, да Србија буде боље место за живот, рекла је Брнабићева и додала да постоје различита мишљења, различита расположења, расправе, али је најважније да сви заједно у Влади раде у интересу грађана Србије.

Говорећи о раду министара, она је рекла да нису сви једнако добро радили, али да сви имају позитивне резултата, а и да је у овом тренутку је касно за реконструкцију Владе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести