Брнабић и Кахраман: Односи Србије и Турске у успону 

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић и председник Велике народне скупштине Републике Турске Исмаил Кахраман закључили су у данашњем разговору да је билатерална сарадња Србије и Турске у успону и да постоје добри услови за унапређивање економских веза две земље, нарочито након успешне посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији.
Sastanak Ane Brnabić i Ismaila  Kahramana  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Премијерка Брнабић нагласила је да су Србији нарочито важни споразуми између Србије и Турске у домену пољопривреде и трговине и да ће Влада Србије настојати да обезбеди још поволнијуу климу за будућа турска улагања у Србији. За унапређење односа на билатералном нивоу од великог је значаја потписани Протокол о сарадњи два парламента, истакла је турска страна, који ће олакшати сарадњу на пољу културе, економије и безбедности. 

Кахраман је изјавио да су у последњих неколико година у српској економији учињени значајни кораци захваљујући реформама Владе Србије, што је подстицај за све турске компаније које желе да послују у Србији.

На састанку је закључено да ће обе земље радити на очувању заједничког културног наслеђа, кроз рестаурације споменика културе у Београду, Голупцу и Новом Пазару, а за које је недавно, током Ердоганове посете Србији, потписан протокол. Речено је да је задатак обе државе да то наслеђе сачува и пренесе будућим генерацијама, саопштено је из Владе Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести