Брнабић: Јака Србија је начин да се помогне Србима у Црној Гори

БЕОГРАД: Начин да се помогне српском народу у Црној Гори јесте да имамо јаку Србију, изјавила је вечерас премијерка Ана Брнабић поводом дешавања у Црној Гори, изазваних усвајањем спорног закона о слободи вероисповести.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Брнабић је поновила речи председника Србије Александра Вучића који је рекао да су "Срби у Црној Гори наш народ, али такође су Црногорци наша браћа", и истакла да не би требало стављати знак једнакости између државе и народа.

Премијерка је у емисији "Осврт" телевизије О2 поручила да треба наћи начин да негујемо посебне односе са Црном Гором, али да то не сме да доведе у питање положај Срба у Црној Гори, којих по последњем попису има 28,6 одсто.

Коментаришући критике опозиције на однос Србије према дешавањима у Црној Гори, Брнабић је навела да опозиција ради све супротно интересима Срба који живе у државама региона.

"Опозиција, која у време кад је Србија пролазила кроз најтеже тренутке, попут једностраног проглашења независности Косова и референдума у Црној Гори, није радила апсолутно ништа и није имала идеју ништа да ради него да напада неке људе и пали неке амбасаде, тако да нису нарочито релевантни саговорници у овоме", закључила је Брнабић.

Поводом инцидента у скупштини Србије, који је изазвао лидер Двери Бошко Обрадовић, Брнабић је рекла да то иде на штету Срба у Црној Гори и да је Бошко Обрадовић само "ударна песница Драгана Ђиласа".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести