Брнабић: Још без решења за швајцарце, радимо

БЕОГРАД: Председница владе Ана Брнабић рекла је данас да влада још нема решење за грађане који су се задужили у швајцарским францима, али да се разговара са банкама и ради на решавању тог проблема.
Ana Brnabić  Foto Tanjug/ vlada Republike Srbije/ S.  Miljevic
Фото: Ана Брнабић Фото Танјуг/ Влада Републике Србије/ С Миљевић

“Разговарамо са банкама, видећемо како ћемо тај проблем решити. Још немамо решење, али смо имали састанке са банкама и током викенда, радимо на томе”, рекла је Брнабић новинарима у ОШ "Јован Дучић" у Београду.

Брнабић је, на питање новинара зашто је председник Александар Вучић разговарао са грађанима који су задужени у швајцарским францима, а то није учинила она, рекла да је она разговарала са представницима Народне банке Србије.

“Пробаћемо да нађемо решење, ја сам прагматична особа, мени је важан резултат. Грађанима је такође најважније да постоји неки резултат”, рекла је Брнабић.

Упитана зашто није разговарала са представницима синдиката Поште и Геодетског завода, већ су то радили министри унутрашњих послова и рада, Брнабић каже да председница владе није у обавези нити има потребе да разговара са свим синдикатима, већ да, у договору, то могу да раде и други министри.

Каже да је разговарала са директорком Поште као и са представницима синдиката из Катастра, са којима није постигнут договор.

“Ми им стојимо на располагању и разговараћемо док се не реше проблеми”, истакла је Брнабић и додала да не стоје критике да је влади важнија Пошта од Катастра, будући да се, каже, више разговарало са представницима Геодетског завода.

Брнабић је истакла и да је министар полиције Небојша Стефановић такође и потпредседник владе и да може да разговара са свим синдикатима.

Не очекујем да ће се кос. судови озбиљно бавити злочинима

БЕОГРАД: Председница владе Ана Брнабић изјавила је данас да не очекује да ће се косовски судови, који су од Еулекса преузели случајеве ратних злочина, на озбиљан начин бавити тим послом.

“Не очекујем ништа добро од те одлуке. Људи који не дозвољавају основна људска права, слободу медија, пале кекс на националној основи, стварно не могу да верујем нити очекујем да ће се на најозбиљнији начин бавити злочинима терористичке Ослободилачке војске Косова над не само српским, него и неалбанским, али и албанским становништвом на Косову”, рекла је Брнабић новинарима у Београду.

Она је навела да политички лидери из Приштине спречавају основна људска права Србима на КиМ. 

Додала да је да је Србима на КиМ у потпуности ускраћена слобода медија јер од 21. новембра прошле године немају право да на територији КиМ добијају новине из централне Србије на српском језику.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести