Брнабић: Јунајтед медија не плаћа порез у Србији

Истина је да је Јунајтед медија регистрована у Луксембургу и да није српски медиј, као што је и рекла народна посланица Српске напредне странке Марина Рагуш на седници Скупштине у петак, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић одговарајући на питање новинара ТВ Н1 на конференцији за медије у Влади Србије.
ana brnabic
Фото: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Иако је рекла да не може говорити о тој изјави јер је није чула у потпуности, Брнабић је истакла да је истина да Јунајтед медија не плаћа порез, ни накнаде за коришћење музике, серија и филмова у Србији, јер у њој само реемитује програм.

На питање да ли медији ван медијског конгломерата блиског власти могу уопште да добију националну фреквенцију, она је казала да националне фреквенције не даје ни она, ни ресорсни министар, већ независно тело на које се "свакодневно од стране медија у оквиру Јунајтед групе, у власништву (Драгана) Шолака, врши беспризорни притисак да се издају националне фреквенције овом или оном".

Према њеним речима, истина није таргетирање, јер, како је рекла, када говорите неистину о некоме, онда је то таргетирање.

"Када медији у власништву Драгана Шолака рецимо причају да је син председника Александра Вучића повезан са криминалним клановима и мафијом, то је неистина, таргетирање и цртање мете на челу", рекла је Брнабић.

Она је навела и пример да када медији говоре да је међународна компанија Асеко у власништву њеног брата, "а знају да је то неистина - то је таргетирање, направљена тако да се неко дискредитује".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести