Брнабић: Каталог радних места кочи платне разреде, али и синдикати

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да влада ради на увођењу платних разреда, али да још није довршено питање каталога радних места, нити разговор са синдикатима у појединим секторима.
brnabic, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Kujundžić

"И даље радимо на томе, али оно што увек искрсне као проблем је каталог радних места, кад год са министраствима и институцијама финализујете каталог радних места, нађе се неко да каже да његово радно место није у том каталогу и да треба да буде дефиниснао као посебно радно место. Тако да на томе још увек радимо", рекла је премијерка новинарима.

Каже да се још воде и разговори са синдикатима, да ли треба за неку од група, на пример, здравство или просвету сачекати да се још мало подигну са платама.

"Да ли секторски треба да их подигнемо још мало да би увели систем плата па онда изједначили или да уводимо систем плата, па да више нема секторских плата".

Премијерка напомиње да је увођење платних разреда обавеза Србије у оквиру програма са ММФ-ом и да ће влада остати посвећена томе.

О именовању Стефана Кркобабића за в.д. директора ЈП

Ана Брнабић изјавила је данас, на питање како коментарише именовање Стефана Кркобабић за в.д. директора јавног предузећа, да не може да води рачуна о сваком појединачном случају и да о евентуалном сукобу интереса треба питати "људе који су га номиновали".

Поједини медији су објавили да је Стефан Кркобабић, син министра задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, именован за в.д. директора ЈП за развој планинског туризма „Стара планина“ у Књажевцу.

На питање новинара које су квалификације Стефана Кркобабића и да ли има сукоба интереса имајући у виду да је његов отац задужен као министар и за надзор јавних предузећа, Брнабић је рекла:

"То морате да проверите са људима који су га номиновали, као председница владе не могу да водим рачуна о сваком појединачном именовању".

Брнабић каже да влада доноси одлуку, али да пре тога читав низ владиних одбора треба да се сагласи са неким именовањем да би предложено решење могло да дође на дневни ред седнице владе.

Ђилас у великој паници због истраге

Драган Ђилас је у великој паници због велике истраге коју је против њега најавио министар полиције Небојша Стефановић и зато сада опозиција оспорава Небојши Стефановићеву диплому, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

На питање новинара како реагује на оптужбе које опозиција помиње када је реч о дипломи основних студија министра полиције Стефановића, Бранбић каже да је невероватно у каквој паници је Ђилас и да сада покушава да скрене пажњу са истраге.

"Ако ви сада повлачите причу за несто од пре 15 година, а били сте толико година на власти и све то вам је било у реду и нисте подносили никакве пријаве, није било никавих проблема...И сада, када је министар најавио истрагу, ви повлачите питање дипломе", каже премијерка.

Наводи да то онда много више говори о томе како се Ђилас осећа поводом те истраге, него о оптужбама које он сада "баца јавности у очи да би скренуо пажњу са те истраге".

"Мислим да ћемо наредних дана чути ко зна шта још само да би се скренула пажња са те истраге", навела је Брнабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести