Брнабић на комеморативном скупу у Јајинцима

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић предводиће државну комеморативну свечаност посвећену очувању достојанственог сећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних жртава у Другом светском рату 6. октобра на стратишту у Јајинцима код Београда, саопштено је из Владе Србије.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Како се наводи, државној церемонији, која почиње у 11.00, присуствоваће министри у Влади Србије, начелник Генералштаба Војске Србије, представници Града Београда и Општине Вождовац и дипломатски и војно-дипломатски представници више од тридесет држава.

Присуствоваће и представници Националног савета ромске националне мањине, Јеврејске националне заједнице, Удружења логораша, СУБНОР-а Србије, ратни ветерани, некадашњи заточеници логора смрти у окупираној Европи током Другог светског рата, потомци страдалих, представници бројних установа културе, науке, образовања и уметности, ученици београдске основне школе из Јајинаца као и велики број грађана Београда и читавог низа градова и места у Србији.

После церемоније полагања венаца уз највише државне и војне почасти, обратиће се преживели усташког логора Јасеновац, председник Удружења "Јасеновац“ Славко Милановић, и председница Владе Србије Ана Брнабић, а након церемоније планиран је уметнички програм, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести