Брнабић: Не постоје информације које Србија не дели са Црног Гором

БЕОГРАД: Председница владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да није чула за тврдње Мила Ђукановића да су српске службе знале шта се спрема у Црној Гори, али истиче да не постоје информације које српска страна не дели са Црном Гором.
Premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Што се тиче Црне Горе, не постоји ништа што ми већ нисмо разговарали ''један на један'' и шта нисмо усагласили и не постоје информације које не делимо", рекла је Брнабић на питање новинара како коментарише Ђукановићеву изјаву да су безбедносне службе Србије знале да се спрема оно што се у Црној Гори води као покушај државног удара. 

Србија све информације које има из безбедносних аспеката, дели, истакла је премијерка, са својим суседима у најбољој могућој мери:

Тако радимо, како је објаснила, да бисмо "задржалил стабилност која је заиста тешком муком остварена, како бисмо показали да смо ми један од стубова регионалне стабилности, помажемо када год можемо..."."Тако да, ако он има таква сазнања, не мислим да су она на критику или штету Републике Србије", рекла је председница владе. 

Додала је да није видела ту изјаву, али истиче да су регионални односи одлични. "Имамо отворених питања, све земље са земљама у региону имају отворених питања и имају и неких несугласица, али је најважније да постоји дијалог”, рекла је Брнабић новинарима. 

Како каже, чини јој се да је регионални дијалог добар као ниједан до сада, а истиче и да се виђа са регионалним лидерима скоро једном месечно, те да у оквиру таквих састанака постоје потпуно отворена питања. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести