Брнабић: Није функционерска кампања, четврти пут сам у Зајечару

ЗАЈЕЧАР:Ана Брнабић изјавила је да њена данашња посета Зајечару није функционерска кампања, јер није први пут у посети том граду, а сваки пут кад је долазила, као и данас, истиче, реч је била о важним и успешних пројектима у том граду, на које жели да скрене пажњу.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Могли бисте да ме оптужите за функционерску кампању да је мени ово први пут у Зајечару, од када сам постала председница владе, али с озбиром да ми је четврти пут, верујем да не можете", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара.

Она је истакла да је у Зајечар дошла да скрене пажњу на неке изузетно важне ствари, попут тога да је у Зајечару чак 110 младих добило први посао кроз програм "Моја прва плата", од тога само у Фабрици мерних трансформатора њих 18, да је привреда све јача и отпорнија.

"Мислим да то није функционерска кампања, већ да тиме скрећем пажњу на један изузетно добар пример који треба сви да прате", рекла је Брнабић.

Додала је да јој је драго што је упознала младе људе који су добили посао захваљујући програму владе и ПКС-а, и који ће, по свему судећи, остати запослени у тој фабрици.

Премијерка је захвалила Привредној комори Србије која је покренула иницијативу да сви привредници који учествују у програму "Моја прва плата" издвоје макар још додатних 13.000 динара, за плату младима, на 24.000 колико је издвојила влада.

"Не мислим да сам у функционерској кампањи, већ да је важно ово што радим данас у Зајечару. Важно је да дођем овде и да позовем грађане на вакцинацију, да кажемо да то доста добро иде у Зајечару и да је то за похвалу", рекла је Брнабић и додала да су сви навикли да исток каска за остатком Србије, што више није случај.

Она је навела и да се не стиди што је члан СНС и што ради за своју странку, али увек, истиче, ван радног времена.

"Викендима, увече, али никада у току радног времена. И СНС је у том смислу дала један другачији поглед на то шта је функционерска капмпања, шта је странка, а шта морате да радите за државу", рекла је Брнабић.

Иначе, локални избори у Зајечару одржавају се 28. марта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести