Брнабић: Никад већи притисак на Србију и изнутра и споља

БЕОГРАД: Притисак на Србију и изнутра и споља после избора 21. јуна и убедљиве победе СНС никада није био већи, каже председница Владе Србије Ана Брнабић и наводи да осећа да је на делу покушај дестабилизације наше земље.
brnabic
Фото: Tanjug (video)
Поручила је да је политичка стабилност у Србији неупитна и да је јасно показана на изборима, а да је економска стабилност никада боља под најтежим могућим оконостима, али да то, наводи, нажалост, не одговара неким људима у Србији и многима у иностранству па покушавају то да подривају.
 
"Дестабилизација Србије је нешто што осећам после избора и ових резулатата, притисак на Србију и изнутра и споља. Четири године сам у политици, никада није било овако, ни приближно. Ово је удар сваки дан, лажна вест за лажном вешћу и у иностранству и у Србији”, рекла је Бранбић на ТВ Пинк.
 
Навела је да никада није било теже, али да се борба наставља.
 
“Наставићемо да се боримо, јер верујемо у ту борбу и волимо нашу земљу”, рекла је Брнабић.
 
Навела је да су Александар Вучић и Влада постигли резултате који показују да је Србија најбржзе растућа економија у Европи у првом кварталу 2020.
 
“Када је Србија била земља са највећим растом у Европи? Ево, први квартал 2020 квартал пет одсто, Србија је земља са највећим растом и то је та Србија у којој је ситуација страшна и све гора и гора”, рекла је Брнабић.
 
Каже да је Вучић преузео одговорност за Србију када је земља била пред банкротом, а што су рекли и Светска банка и ММФ, када је незапосленост била већа од 25 одсто, а незапосленост младих изнад 51 одсто, дефицит од шест одсто.
 
“Сада имамо суфицит, јавни дуг испод 60 одсто, једноцифрену незапосленост, па и у кризи и даље 9,7 одсто. Држимо се, боримо се, бори се наша земља, радници, привреда, послодавци. Шта је то тачно лоше у тој и таквој Србији”, упитала је Брнабић.
 
Навела је да се доносе нове мере подршке привреди, да је у првом таласу издвојено за то 5,1 милијарди евра, а са новим мерама биће додатно издвојено око 66 милијарди динара.
 
“За сада 5,7 милијарди евра, што је 12,2 одсто нашег БДП, за нашу привреду. Видела сам негде да кажу преијерка говори 5,1 милијарду, а министар финансија каже 2,3 милијарде евра. Фокусирајте се кад хоћете да критикујете. Издвојили смо 5,1 милијарди, министар је причао колико смо већ потрошили, то је било 2,3 милијарди”, навела је Брнабиић.
 
Захвалила је свим грађанима јер, каже, верују у највећој мери у Кризни штаб, председнику и Влади и што се боре.
 
“Уз нас су и ми то осећамо”, додаје председница Владе.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести