Брнабић обилази српски штанд на Експо Сајму у Шангају

ШАНГАЈ: Председница владе Ана Брнабић посетиће сутра национални штанд Србије на Другом кинеском међународном сајму извоза Експо у Шангају.
brnabic
Фото: Tanjug (Vlada Republike Srbije, Predrag Vučković)

На штанду се представља 10-ак српских компанија, највише из прехрамбене индустрије, као и из области ИТ, туризма, који своје производе представљају купцима, којих ће, предвиђа се, ове године на сајму бити више од пола милиона купаца.

Сајам је ове године окупио око 150 земаља и региона, као и представнике међународних организација, уз 3.000 компанија које ће се представити на 400.000 квадратних метара изложбеног простора.

Премијерка Брнабић рекла је раније да Србија жели да на трећем Експо Сајму, наредне године, или евентуално, четвртом, буде и земља партнер Кини.

Премијерка ће сајам посетити са члановима делегације, потпредседником владе и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, министром за иновације и технолошки развој Ненадом Поповићем и министром рударства и енергетике Александром Антићем.

Током дана, после обиласка Сајма, посетиће Баошан дистрик, предграђе Шангаја, познато то великом пристаништу за крузере.

Друга специфичност Баошан дистрикта је то што у њему велико поштовање ужива и једна Српкиња - селекторка кошаркашке репрезентације Марина Маљковић, која је од средине прошле године тренер кинеског женског клуба Шангај Баошан Дахуа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести