Брнабић опозицији: Мој фаворит је референдум о вакцинацији

БЕОГРАД: Од свега што су Ђилас и компанија причали током пандемије ковида, мој фаворит је: РЕФЕРЕНДУМ о вакцинацији (нису антиваксери, али је корона вештачки вирус!?). Инвентивно је и оно о мигрантима, зачињено ксенофобијом. Шта им тешко, када је увек једино била важна вакцина против Вучића, написала је премијерка Ана Брнабић на Твитеру реагујући на изјаве Драгана Ђиласа и његових сарадника које су износили о пандемији.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Брнабић је, наиме, јуче након седнице Кризног штаба рекла да плаћамо цену неодговорних изјава Тепићеве, Ђиласа, Стефановића и Јеремића.

Подсећам вас кад смо увели једне од најрестриктивнијих мера у Европи, шта су то поједини медији објављивали и шта су говорили одређени политички противници попут Маринике Тепић, Драгана Ђиласа, Борка Стефановића и Вука Јеремића. Да ли било ко треба да сноси одговорност за изговорену реч, да ли се сећате да су говорили да не постоји пандемија и да затварамо људе да би насељавали мигранте. Да ли се ви сећате тога и да ли ми плаћамо цену тога? Апсолутно плаћамо, казала је Брнабић.

Председник Странке слободе и правде је одбацио наводе премијерке и назвао их лажима, те навео да је његов странка снимила спот којим је позвала грађане да се вакцинишу.

Док је власт збијала шале на рачун короне ССП је упозоравала на катасфрофалне последице и предлагала конкретне мере, казао је Ђилас, а коментаришући изјаву Брнабић о тома да плаћамо цену неодговорних изјава Ђиласа, Тепићеве, Јеремића и Стефановића, поручио је да ће Брнабић одговарати "после промене власти" и то "за непредузимање мера што је довело до тога да је Србија на првом месту по броју заражених и умрлих у Европи".

Брнабић је, иначе, уз твит приложила и видео с изјавама Ђиласа и Тепићеве, па тако Ђилас у једној прилици обраћајући се представницима каже: "хвалите се да сте први почели вакцинацију, али не кажете да сте је први и завршили јер вакцина више нема", док Тепић, уз опаску да није антиваксер, каже да верује да је вакцина настала "вештачки", те да тема вакцинације кад је реч о ковиду мора да буде постављена као јавно питање, па да је можда потребно да се људи о томе изјасне и на референдуму.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести