Брнабић: Отварање Грделице историјски дан, сада смо бржи и ефикаснији

БЕОГРАД: Отварање јужног крака Коридора 10 кроз Грделицу историјски је дан и "препоносна сам што сам била део тима који је одговоран за његову изградњу", изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић.
grdelica
Фото: FoNet

"Морам да кажем, руку на срце и потпуно искрено, ја сам минимални део те приче, али сам препоносна што сам добила прилику да учествујем у тиму који је завршио овако велики подухват који се већ више деценија ради и гради. Нико није веровао да ћемо ми стварно направити ауто-пут кроз Грделичку клисуру, да ћемо од Мађарске до Северне Македоније имати ауто-пут кроз Србију", рекла је Брнабићева ТВ Пинк.

Према њеним речима, динамика којом се Влада Србије бавила изградњом ове деонице ауто-пута добила је нову динамику 2014. године, када је Александар Вучић преузео Владу.

"Сећам се, када сам постала министар у његовој влади, сећам се на који је начин он то пратио. Пратио је месечни напредак ауто-пута. Лично се бавио решавањем проблема. Свакако све заслуге и похвале потпредседници Владе Зорани Михајловић и њеном тиму. Морам да кажем да је ово резултат рада и дисциплине коју је Александар Вучић увео у Владу 2014. године... Ово је на понос целе наше земље и свих Срба, где год они живели", рекла је Брнабићева.

Премијерка истиче да је и Коридор 11 до Прељине слика онога што је данас Србија, онога шта може да буде и шта ће бити.

"То показује нашим грађанима, поред директног отварања радних места, колико радимо и колико се Србија мења", рекла је Ана Брнабић.

Она је подсетила да данас почињу радови на Коридору 11 на потезу од Прељине до Пожеге, и оценила да је и то још један историјски подухват.

"То је центар Србије, ту се отварају потпуно другачије перспективе за тај део Србије и за довођење инвестиција, и за извоз воћа из тог дела Србије и за становнике да раде, било у Чачку, Београду. Ствара се огроман туристички потенцијал", оценила је премијерка.

Прма њеним речима, отварањем ауто-пута до Пожеге биће створени услови за лакше довођење великих страних инвестиција, а привредници, породична предузећа и фирме осетиће велику олашкицу због близине Чачка и Београда.

Брнабићева додаје да ће ауто-пут пружити младима шансу да остану у својим градовима, јер ће им Београд бити на сат и по времена аутомобилом.

У јуну, каже премијерка, креће изградња и Моравског коридора, који ће спајати Коридор 10 и 11, тако да ће Србија бити много боље повезана.

Завршетак радова, према њеним речима, не значи да ће бити празног хода.

"Ми одмах почињемо са два велика инфраструктурна пројекта, отварамо два велика градилишта. Настављамо да радимо Коридор 11 и од јуна креће рад на Моравском коридору. Нема више празног хода. Док се раде неке деонице, завршава се пројектовање експропријација на другим деоницама. Када се заврши ово, средства се одмах усмеравају на друге деонице. Ради се много професионалније, много брже, много ефикасније у интересу свих грађана Србије", рекла је премијерка.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести