Брнабић: Подршка и захвалност јер нисмо уводили контрамере

БРИСЕЛ: Премијерка Србије Ана Брнабић је вечерашњим састанком са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером закључила посету Бриселу где је, како је рекла, наишла на подршку и захвалност Србији, јер наша земља није увела контрамере Приштини што је, нагласила је, посебно допринело регионалној стабилности. 
Brnabic i Junker/Fonet/Vlada Srbije
Фото: Фонет/Влада Србије

"Потпуно разумевање од стране свих овде у Бриселу, и од стране председника Европске комисије господина Јункера. Пуна подршка и посебна захвалност и признање Србији зато што нисмо уводили никакве контрамере, што је посебно допринело регионалној стабилности", рекла је Брнабић у Бриселу. 

Она је оценила да је њен састанак са председником ЕК протекао одлично, истичући да је њему присуствовао и европски комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Претходно се састала и са европском комесарком за трговину Сесилијом Малмстром, с којом је, како је рекла, имала добар састанак.

Брнабић, која је боравила у дводневној посети Бриселу, додала је да је захвалила за сву подршку коју Србија добија на свом европском путу од комесара Хана, високе представнице за спољну политику и безбедност Федерике Могерини и њихових тимова, као и од комесарке Малмстром.

"Овим смо заокружили посету Бриселу и надам се да ће ово дати још једну нову енергију у нашим разговорима са Европском унијом, као и да ће дати сигнал за генерално смиривање ситуације у региону. Ја се искрено надам враћању ствари где су биле пре увођења такси од стране Приштине", поручила је Брнабић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести