Брнабић: Представићу ново лице Србије, Косово незаобилазно

ЊУЈОРК: Председница владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће ноћас, у свом говору пред Генералном скупштином Уједињених нација, представити ново лице Србије, досадашње резултате, али и да ће као незаобилазну тему поменути питање Косова.
ana brnabic, Fonet
Фото: FoNet

"Сама сам писала говор јер желим да грађани знају колико ми је вазно да представим Србију на најбољи могући нацин. Хтела сам да представим ново лице Србије и све оно што смо урадили у претходне четири године и да кажем шта су наши главни спољнополитички приоритети, односно регионална стабилност, европске интеграције, а на унутрашњем плану дигитализација и подршка образовању и младим људима у Србији", казала је Брнабић у Њујорку за дневник РТС-а.

Према њеним речима, незаобилазна тема говора ће бити Косово.

"То је незаобилазна тема и нешто изузетно важно да кажемо у УН. Да са једне стране кажем да и даље мислим и увек ћу мислити, да оно што је урађено Србији пре 10 година није било фер, да то није било у складу са међународним правом и стандардима, али да смо, с друге стране, ми одрасли и одговорни зато што желимо мир и сигурну будућност за генерације пред нама", истакла је премијерка.

Премијерка ће ноћас, око 02.30 часова по средњоевропском времену, говорити први пут пред Генералном скупштином Уједињених нација.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести