Брнабић: Производња Синофарм вакцине у Србији важна вест

БЕОГРАД: То што у сарадњи с партнерима из Кине и из Уједињених арапских емирата планирамо отварање погона за производњу Синофарм вакцине у нашој земљи је важна вест не само за наш здравствени систем и заштиту здравља наших грађана, већ је важна и економски и геостратешки, рекла је вечерас председница Владе Ана Брнабић.
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Она је гостујући на ТВ Пинк рекла да се већ раде планови и у току су припреме, те да се тражи земљиште.

Председник Вучић је дао рок до 17. октобра да се све заврши. Верујем да ћемо успети као што смо успели да испунимо и све друге амбициозне планове и циљеве које пред нас поставља председник, рекла је Брнабић.

Вакцинација најбоље решење за тренутну ситуацију

Најбоље решење за тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији јесте вакцинација, рекла је вечерас председница Владе Србије.

Истакла је да вакцинација у Србији тече одлично и навела да је већ вакцинисано близу 1,2 милиона људи а око 700.000 ревакцинисано.

Вакцинација иде добро, али нам је важно да иде још брже. Зато смо почели да отварамо пунктове за масовну вакцинацију, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Додала је да је решење са пунктовима за оне који се нису пријавили тестирано у Сремској Митровици и Крушевцу, додајући да је ишло добро.

Брнабић је навела да верује да људи у мањим местима немају навику да иду на портал еУправе да се пријаве и да немају времена да зову кол-центар и да се зато иде код њих.

Ово смо данас кренули да радимо и у Београду, у приградским насељима и селима око престонице и функционише одлично, рекла је она и најавила да ће у недељу посетити један такав пункт.

Према њеним речима, од викенда ће пунктови почети да се шире и на друга места у Србији.

Навела је и да ће овог викенда све бити затворено, осим прехрамбених продавница, апотека и бензинских пумпи и да се на тај начин покушава спречити даље ширење вируса.

Ипак, како је нагласила, најбоље решење је вакцинација и позвала грађане да се вакцинишу, јер како је рекла, што се брже сви вакцинишемо, пре ћемо постићи колективни имунитет и вратити се нормалном животу.

Од Ђиласа ме ништа не изненађује, Тепић се "излетела"

Председница Владе Србије изјавила је да је не изненађује то што Драган Ђилас каже да нема приватне рачуне у иностранству.

Брнабић је гостујући на ТВ Пинк рекла да је од Ђиласа не изненађује ништа, као и да чим председник Александар Вучић није у Србији, крећу озбиљни политички напади на њега.

Чули смо и Даку Давидовића, који наравно не прича у своје име, већ у име неких других људи из Црне Горе. Видели смо и невероватан напад од стране Маринике Тепић, која је покушала да за нешто оптужи Вучића, а заправо је нама открила да она има све информације о томе ко је прислушкивао, шта су чули, са ким је Вучић разговарао, рекла је премијерка.

Додала је да се "Тепићева сама излетела", што је добро.

Хвала јој на томе, јер је истражним органима дала нове информације, рекла је Брнабић.

Навела је и да је занимљиво што адвокат Владимир Гајић брани осумњичену бившу државну секретарку МУП-а Дијану Хркаловић.

Дакле, то је та мрежа која је занимљива, која се полако показује и нит која спаја оно што смо досад мислили да је неспојиво, оценила је премијерка.

Упитана како је схватила изјаву Драгана Ђиласа да само објављивањем снимака на телевизији с националном фреквенцијом може да се докаже да клан Вељка Беливука није производ ове државе и власти, Ана Брнабић је рекла да не може да тумачи Ђиласове мисли, јер јој нису јасне.

Према њеним речима, Ђилас је као бивша власт учинио све да се институције Србије у потпуности разграде, а садашња власт их гради.

Коментаришући изјаву социолога Весне Пешић изречену поводом 18 година од убиства бившег председника Владе Зорана Ђинђића, да Србија данас не би била болесна држава да Ђинђић није убијен, Брнабић је рекла да Србија данас није болесна држава, већ се вероватно налази у периоду најјачег успона од свог оснивања.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести