Брнабић с амбасадором Холандије о билатералним односима

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је с новоименованим амбасадором Холандије у Србији Јостом Реинцесом о билатералнм односима, економској сарадњи и подршци Холандије евроинтеграцијама Србије.
b
Фото: srbija.gov.rs

Премијерка је истакла је да је приоритет даље јачање билатералних односа двеју земаља, имајући у виду низ области од обостраног интереса, саопштено је из Владе Србије.

Када је у питању економска сарадња, Брнабић је оценила да је Србија посвећена унапређењу сарадње у области економије и повећању робне размене и холандских инвестиција, нарочито великих мултинационалних компанија које долазе из ове земље.

Говорећи о процесу европских интеграција, премијерка Брнабић истакла је да пуноправно чланство у Европској унији остаје један од најважнијих спољнополитичких приоритета и упознала новоименованог амбасадора са више важних корака у области владавине права, правосуђа и слободе медија.

Амбасадор Холандије поздравио је напоре које Србија предузима у склопу реформи у области владавине права, нагласивши још једном опредељеност сарадњи и подршци Србији у овом домену и даљем јачању капацитета институција у земљи, додаје се у саопштењу.

Председница Владе пожелела је амбасадору Холандије пуно успеха у новом мандату и изразила очекивање да ће, током њега, билатерални односи две земље бити подигнути на виши ниво кроз оснаживање политичке сарадње и међудржавног дијалога.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести