Брнабић с италијанским министром за европске послове

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић оценила је у разговору с министром за европске послове Италије Винћенцом Амендолом да је чврста подршка Италије европском путу Србије и стабилности региона један од стубова успешне билатералне сарадње наших земаља.
b
Фото: Tanjug (video)

Односи Србије и Италије утемељени су и на чврстој економској сарадњи, пренела је председница владе, наглашавајући да је Италија један од најважнијих економских партнера и најзначајнијих страних инвеститора Србије.

Амендола је потврдио подршку Италије евроинтеграцијама Србије и напорима које наша држава улаже у спровођењу реформи и поновио став италијанског премијера Ђузепеа Контија приликом недавне посете Београду да је Италија чврста у намери да буде амбасадор Србије на њеном европском путу.

Председница владе поздравила је настојања Италије да подржи почетак преговора Северне Македоније и Албаније са Европском унијом, што је уједно и велика подршка стабилности читавог региона Западног Балкана.

Амендола је оценио да Србија иде у добром правцу, пре свега када је у питању економска стабилизација државе. Он је похвалио напоре које држава улаже у економске реформе, повећање животног стандарда и економске сигурности грађана Србије.

Како је премијерка објаснила, економска стабилност је један од приоритета ове владе, али, такође, и реформе у другим областима, као што је побољшање рада државне управе и владавина права. Истакла је да је лично задовољна резултатима у изради документа Медијске стратегије, који ће у складу са процедуром, након мишљења надлежних министарстава, бити прослеђен влади на усвајање.

Када је у питању државна управа, премијерка оцењује да ће кључну улогу имати Национална академија за државну управу која ће обезбедити стручан кадар и бољи рад државне управе у интересу свих грађана Србије.

Министар за европске послове Италије истакао је да је велики потенцијал Србије у младом стручном кадру, што је и кључ успеха сваке државе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести