Брнабић са представницима Уније младих СНС о референдуму

БЕОГРАД: Потпредседница Главног одбора и повереница београдског одбора СНС Ана Брнабић, разговарала је данас са представницима Уније младих СНС-а, а састанку су присуствовали и млади посланици из Београда.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Брнабић је појаснила младима да је важно да сутра, 16. јануара, изађу на референдум и гласају „ДА“, јер тиме гласају за независно судство, самостално тужилаштво, даљу демократизацију Србије, али и наставак европских интеграција.

„На овај начин ми уређујемо правосуђе, унапређујемо наше друштво и стварамо погодно тле за брже и ефикасније судство, за већу самосталност и одговорност тужилаштва, али пре свега јачамо владавину права. Гласати за промену Устава, односно заокружити „ДА“ значи да гласамо да сви будемо једнаки пред лицем правде и да политика не утиче на судство“, рекла је Брнабић, саопштено је из СНС-а.

Такође, додала је да ће на самим бирачким местима бити испоштоване све епидемиолошке мере,

„Сва гласачка места биће дезинфикована, водиће се рачуна и о дистанци како између паравана, тако и између чланова бирачких одбора и самих људи који дођу на гласање. Уверавам вас да ће Републичка изборна комисија учинити све како би се изјашњавање грађана на предстојећем референдуму спровело на најбезбеднији начин и уз поштовање свих епидемиолошких мера“, прецизирала је Брнабић.

Према речима Ане Брнабић, сутра се не изјашњавамо о Рио Тинту, нити о Косову и Метохији, нити било којој другој теми, већа само и искључиво о области правосуђа.

„Највећи противници референдума су сви бивши и садашњи чланови Демократске странке, тачније оне странке која је 2009. године спровела најсрамнију реформу правосуђа, која је према речима покојне Верице Бараћ представљала једнопартијску чистку. У једном дану су отпустили 837 судија без икаквог образложења. Због оваквог бахатог понашања Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Млађана Ђорђевића, Душана Петровића, Небојше Зеленовића и свих који су тада чинили врх ДС-а, неке судије које нису реизабране су чак извршиле самоубиство. Како су сва та њихова разрешења била незаконита, Уставни суд Србије је поништио све одлуке, а оваква скандалозна реформа правосуђа коштала је грађане Србије преко 44 милиона евра“, подсетила је Брнабић.

"Да се овакве реформе више никада не би поновиле, да би судство било незавиосно, а тужилаштво самостално важно је да у недељу изађемо на референдум и гласамо ''ДА''", закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести