Брнабић са Шибом: Подршка напретку економије и ЕИ

Шиб је премијерки Брнабић уручио честитку немачке канцеларке Ангеле Меркел за нови мандат и пожелео пуно успеха у будућем раду, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.
 Brnabić sa Šibom  Foto: Tanjug/video
Фото: Брнабић са Шибом Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом који је похвалио напредак Србије у области економије, посебно током кризе изазване пандемијом корона вирусом, и обећао даљу подршку његове земље у отварању нових поглавља.

Шиб је премијерки Брнабић уручио честитку немачке канцеларке Ангеле Меркел за нови мандат и пожелео пуно успеха у будућем раду, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Нагласио је да је изузетно задовољан проширивањем капацитета пословања немачких компанија у Србији и позитивним трендом запошљавања квалификованог и образованог кадра.

Премијерка је, указујући на чињеницу да је Немачка међу водећим привредним и спољнотрговинским партнерима, оценила, такође, да је ова земља и један од најзначајнијих страних инвеститора у Србији.

Брнабић је нагласила да је Србија чврсто опредељена за европски пут, као и наставак реформи и њихову имплементацију, како би се унапредио живот грађана Србије.

Пред новом владом су, како је објаснила премијерка, важни задаци и велики изазови, пре свега, борба за здравље грађана у јеку пандемије, која не може да успори завршетак реформи у области правосуђа, имплементацији Медијске стратегије и даљем раду у области владавине права.

Како је навела премијерка, нова влада ће се истовремено залагати за очување економске стабилности у периоду кризе и већи прилив страних инвестиција у земљу.

Када су у питању евроинтеграције и отварање нових поглавља у преговорима, амбасадор Шиб је истакао да Србија и даље може да рачуна на подршку и помоћ Немачке, као и на подршку током ковид кризе и пуно залагање за развој билатералних односа наших земаља, наводи се у саопстењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести