Брнабић: Сарадња на свим нивоима с Мађарском

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је на састанку са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом да билатералне односе две земље карактерише узајамно поверење и сарадња на свим нивоима, саопштено је из Владе Србије.
b
Фото: srbija.gov.rs

У циљу јачања привреде и чвршћег повезивања на економском плану важног за обе земље након епидемиолошке кризе, разговарано је о могућностима нових заједничких инфраструктурних и енергетских пројекта и инвестиција, наводи се у саопштењу.

Модернизација пруге између Суботице и Сегедина, чији се завршетак очекује наредне године, проглашен је за пројекат од посебног значаја за Србију и кључни пројекат две државе, истакла је председница Владе.

Она је навела да је од велике важности и подршка мађарске Владе домаћим компанијама које желе да улажу на српском тржишту.

Министар Сијарто истакао је да постоји велико интересовање мађарских инвеститора за улагања у Србију, као и Владе да кроз овакве пројекте гради стратешко партнерство са Србијом.

Када је реч о Војводини, Сијарто је пренео да ће Мађарска наставити са Пројектом економског развоја који подразумева подршку за мала и средња предузећа.

У том смислу, шеф мађарске дипломатије оценио је као добру, брзу реакција обе земље и договор о узајамном признавању сертификата о имунизацији грађана.

На састанку је разговарано и о одржавању наредне заједничке седнице двеју влада, као и о потписивању Уговора о пријатељским односима и сарадњи у области стратешког партнерства.

Премијерка Брнабић захвалила је на залагању Мађарске да Србија буде део европске заједнице и подршци да током португалског председавања Европској унији отворимо завршене преговарачке кластере.

Шеф мађарске дипломатије похвалио је Србију на ефикасној имунизацији грађана и скором почетку домаће производње вакцина против корона вируса.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести