Брнабић: Задовољна резултатима владе, посебно дигитализацијом

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је прилично задовољна ониме што је влада на чијем је челу постигла за две године мандата, а посебно резултатима у области дигитализације.
ana brnabic, Tanjug/Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljevic
Фото: Premijerka Ana Brnabić je u Skupštini Srbije odgovarala na poslanička pitanja Foto Tanjug / Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljevic 

Две године рада кабинета Ане Брнабић навршава се сутра, 29. јуна, а премијерка је најавила да ће у понедељак одржати конференцију за медије тим поводом.

"Покренули смо неке ствари. Посебно сам задовољна где смо ситгли у области дигитализације коју сам поставила као приоритет владе. Данас је Србија једна од ретких земаља у којој је дигитализација свеприсутна", рекла је Брнабићева за ТВ Хепи.

Она је истакла да је највећа предност Србије над свим земљама у региону, али и шире, јак тим између председника Републике и премијерке и њеног кабинета.

"Постоји иста визија куда Србија треба да иде и на томе заједно радимо", рекла је Ана Брнабић.

На питање о учлањењу у Српску напредну странку (СНС), она је поновила да је од првог дана имала огромну подршку те странке, која је стала уз њу када већина других не би и дала јој поверење да води владу.

Подсетила је да при избору за премијерку, њена влада у парламенту није добила гласове целе владајуће коалиције, што, како је оценила, "није био наиван политички тренутак".

Истакла је да су, међутим, председник Александар Вучић и СНС стали иза ње, ризиковали популарност и кредибилитет код грађана, "ставили све на коцку" да би Србија била стабилна земља и боље место за живот.

"Рекла сам 2014, 2015, 2016. године да не верујем и нисам нарочито веровала у странке. Ја верујем у један одређен систем вредности, пре свега у упорност, рад, веру и љубав према земљи. То сам све видела у СНС", рекла је премијерка.

Упитана о критикама на њен рачун да је "све у Вучићевим рукама", рекла је да је очекивала увреде да је "фикус", као и друге увреде, али да је то није нароцито заболело, већ да је повређују увреде на рачун њене породице.

Додала је да никога није блокирала на Твитеру, али да пажњу углавном обраћа на људе који имају конструктивну критику.

Када је реч о сусретима с премијером привремених институција у Приштини Рамушом Харадинајем, Брнабићева је рекла да сусрети с њим нису лаки, али да се он труди да буде изузетно коректан, па се, каже, и она труди да игра на карту коректности, јер је то у интересу Срба на КиМ.

"Данас сумњам у ту коректност, али ме највише плаши то што видим да ту нема никакве визије, ни за Србе ни за Албанце на КиМ, већ је то најнижи вид политичког популизма", рекла је Брнабићева.

На питање како је могуће да Запад нема механизам да обузда власт у Приштини, она је рекла да то не зна, али да не верује у самосталност Приштине.

Истакла је да не верује да је могуће да Приштина од свих добија сигнал да мора да укине таксе, а да албански лидери кажу да то неће да ураде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести