Брнабић: Кад 10 људи, у мрачној соби, оговара једног човека

БЕОГРАД:  Монументално дело у коме 10 људи у мрачној соби сат и по времена оговара једног човека и то ван временског контекста, тако је премијерка одговорила на питање новинара како види серијал Владалац, приказан на телевизији Н1.
Premijerka Ana Brnabić foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Премијерка је рекла да у том филму нема нимало објективности и да се данас документарцем назива нешто где "десет људи седи у мрачној соби и сат и по времена оговара једног младића", будући да се филм бави Александром Вучићем од времена када се није ни бавио политиком.

"Заиста значајно дело", рекла је Брнабић иронично и наставила:

"Била сам запањана, задивљена тиме да у, макар у овом првом делу, десет, 12 људи у мрачној соби седи и оговара једног младића у неким тешким временима, без икаквог давања контекста тих времена, контекста њега, његовог живота и његове породичне ситуације - тога да је на крају крајева он заиста само младић у том тренутку", рекла је Брнабић.  Оценила је да у том филму нема нимало објективности, иако се, како каже, деведесетих година није слагала са Вучићем.

Додала је да га је сада видела из другог угла - као младића који се борио за Србију и оно у шта је веровао. "Борио се за Србију на начин на који је он мислио да треба да се бори и никада није одустајао. И када је губио, онима који су побеђивали је честитао из чега много могу да науче ови који данас глуме опозицију и велике демократе.

Борио се, радио је то из сопствених уверења за своју земљу без да је учинио нажао икоме, честитао када је губио и наставио да се бори", рекла је Брнабић. Додала је да Вучић то није радио ни због новца, ни да би се додворио Истоку или Западу, већ зато што је веровао да је то најбоље за Србију. "И са тим можете да се сложите или не, али не можете да спорите да се он борио из сопствених уверења", додала је премијерка.

Извоз ИТ услуга из Србије 2019. био 1,42 милијарде евра

БЕОГРАД:  Укупан извоз ИТ услуга из Србије је прошле године достигао 1,42 милијарде евра, изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић и додала да је, у односу на 2016. годину, извоз дуплиран.

"Када погледате колики нам је извоз био у 2016. години, која је била успешна и Србија је тада препозната као земља са великим ИТ потенцијалом, видећете да се између 2016. и 2019. године дуплирао извоз", рекла је Брнабић новинарима у Београду.

Она је данас, заједно са замеником градоначелника Гораном Весићем и директором Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаилом Јовановићем, присуствовала представљању нове услуге захваљујући којој ће незапосленим лицима и пензионерима бити олакшано обнављање картица за јавни превоз.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести