Чанак: Дачић је тај кога треба ухапсити

ПОДГОРИЦА: Лидер ЛСВ Ненад Чанак каже да је Дачић тај кога треба ухапсити, коментаришући тако изјаву председника Народне скупштине да Чанка треба ухапсити због тога што је отишао у Црну Гору да шири немире.
Lider LSV-a Nenad Čanak Foto: Tanjug/video
Фото: Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак Фото: Танјуг/видео

Чанак објашњава да Ивицу Дачића треба ухапсити и то приликом уласка у Црну Гору, јер "шири идеологију која је ту земљу довела у позицију да јој се дешавају немири".

У изјави за "Данас", Чанак каже да Дачић има право на своје мишљење и додаје да мисли да би садашњем председнику Народне скупштине требало забранити бављење политиком.

"Лично сам мислио да Дачићу треба забранити бављене политиком 2000. по основу лутрације и његовог политичког ангажмана до 2000. године. Међутим, то није наишло на разумевање и тај човек се несметано бави политиком 21 годину", прокоментарисао је Чанак Дачићеву изјаву.

Говорећи о даљим односима Србије и Црне Горе након устоличења и немира, Чанак сматра да то није најава добрих односа.

"Они ће бити све компликованији јер се све спустило на ниво грађанина. Да ли мислите да ће неко заборавити бацање сузавца, шок-бомби и пуцање гуменим мецима на народ", рекао је Чанак.

Он је подржао протест дела грађана против устоличења митрополита Јоаникија у манастиру на Цетињу, а Јоаникијево устоличење назвао срамотним.

"Устоличење Јоаникијево је потпуно срамотно. Доћи војним хеликоптером и с дугим цевима, то ниједан поштен човек не би себи дозволио. Не знам зашто је то Јоаникије дозволио и урадио", пита се Чанак.

Каже и да је јутрошње поступање полиције било неверованто и да су они, како наводи, "без икаквог разлога и повода" почели да бацају сузавац и шок-бомбе на људе и пуцају гуменим мецима.

"Дошло је до тога да је неко слагао да је бачен Молотовљев коктел на полицију. То није истина. Ако је бачен молим вас да ми покажете где је гашено то од Молотовљевог коктела. То је лаж која се пласира да би се оправдала потпуно неоправдана употреба силе", тврди је Чанак.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести