Чанак: Једна јакна је створила вечиту везу између мене и Маје Гојковић

БЕОГРАД: Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак, чији ће се Предлог закона о финансирању Војводине наћи на дневном реду парламента, питао је данас новинаре у холу парламента зашто би он требало да се правда јер је председница Скупштине ставила тај предлог на дневни ред.
nenad canak FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Чанак је рекао да ЛСВ већ дуги низ година тражи да се такав закон уврсти на дневни ред и да му је претходни министар финансија Душан Вујовић рекао да не постоје “стручни разлози” да до тога не дође већ да је у питању само “политичка воља”.

“Зашто се сада то догодило то морате да питате неког другог, Заиста не знам да вам кажем”, рекао је Чанак одговарајући на питање како је дошло до тога да се његов предлог нађе на дневном реду.

Каже да то не би стављао у дневно-политичке координате зато што се ради о закону који је по Уставу требало да буде донет још 2008.године.

“Мислим да ће то бити још једна прилика да се покаже колика је то срамота и немар према самом Уставу и према правној држави. Не бих то везивао за дневну политику, мада не сумњам да постоји и дневно-политички интерес за управо таквим тачкама дневног реда”, рекао је Чанак.

На инсистирање новинара да прецизније одговори на питање, Чанак је упитао због чега је он крив што је Гојковић ставила на дневни ред нешто што је он предложио.

“Ви тражите неку тајну везу у свему томе, тражите неки тајни договор? Сада ћу вам одати тајну. Када је Маја Гојковић имала 14 година, она је једну ноћ преспавала у мојој јакни и то је створило једну вечиту везу између нас двоје која, ето, никада није прекинута, Ја мислим да је ту разлог. То се догодило 1978. године. Јакне су чудо”, рекао је Чанак.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести