Чанак: Српски свет је велика Србија са лажном личном картом

САРАЈЕВО: Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је данас за Н1 БиХ да је "српски свет само велика Србија са лажном личном картом".
Nenead Čanak Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Чанак је на питање да ли је добио позив да присуствује обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе, одговорио одречно и оценио да то није дан српског јединства, него, како тврди, "дан политичког јединства, присталица етноцентричне политике ''велике Србије".

"У 'Северној БиХ' постоји потреба за сталним изазивањем конфликта зато да би се на њима живело, јер када не би 'Северна БиХ' изазивала ту количину сталних стресова претњом да ће се одвојити од своје матичне државе, од чега би живели? Шта би био тачно политички наратив 'Северне БиХ' ако не би било некакаво 'српско јединство' и некаква претња сецесијом”, рекао је Чанак.

Говорећи о српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, Чанак је рекао да га зна из времена док је био социјалдемократа, клео се у БиХ и мир, као и у то да су Младић и Караџић ратни злочинци.

Коментаришући догађаје у Црној Гори поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, Чанак је рекао да су црногорске патриоте на Цетињу спречиле грађански рат постављањем барикада око града.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести