Чанак: Залажем се за излазак на изборе,одлуку ће донети ГО

БЕОГРАД:  Одлуку о изласку на предстојеће изборе Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) донеће на Главном одбору, изјавио је данас лидер ЛСВ-а Ненад Чанак и додао да ће се он лично залагати за учествовање на изборима.
Lider LSV-a Nenad Čanak Foto: Tanjug/video
Фото: Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак Фото: Танјуг/видео

''Странке постоје да би излазиле на изборе, а ако нећете - питање је шта предлажете, шта је алтернатива'', рекао је Чанак новинарима на конференцији на којој је потписан Меморандум о будућности Војводине.

Чанак је оценио да странке које не желе да учествују на изборима себе дисквалификују у политичком животу или се стављају у позицију ванпарламентарне борбе, а то је, каже, улица.

''Ми смо то у једном периоду морали да радимо, али то су била ратна времена и друга концепција државе. Мислим да у овом тренутку то није случај и да постоји шанса да се нешто уради и то, пре свега, јачањем, а не слабљењем институција'', рекао је Чанак.

Додао је да они који данас говоре да су изборни услови гори него икада очигледно не памте нека ранија времена попут, како је навео, избора одржаних 24. септембра 2000. године.

''Тада су кандидате за највише државне функције отимали и убијали'', казао је Чанак.

Како је рекао, оно што данас јесте горе него икада, јесте неповерење у институције и политичке странке, али и разочарање грађана у сопствена очекивања.

''Очекивали су да ће после пада Милошевића или одласка ДС да се десе чудеса, а дошло се до тога да чудеса нема и да се ништа не може постићи преко ноћи'', закључио је Чанак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести