Честитка Драгане Милошевић патријарху Порфирију

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић упутила је честитку Његовој светости господину Порфирију поводом избора за 46. патријарха Српске православне цркве, у којој се наводи:
Dragana Milosevic/Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Драгана Милошевић/Танјуг/Јарослав Пап

Ваша Светости, драги наш Владико,

С великом радошћу сам примила јучерашњу вест. Српска православна црква, као једина српска институција са непрекинутим низом трајања, најснажније је место окупљања српског народа. Тако је од времена Жиче, Пећи, Сремских Карловаца (и на послетку) и Београда. И тако ће и бити. Јер Црква Христова и Светосавска је та која нам даје смисао живота и постојања.

Ми смо уверени да је једини модел савременог српског друштва у превазилажењу свих искушења и препрека, као и остваривања пуноће духовног, културног и економског развоја модел Светосавски, увек актуелан и најбољи путоказ.

Најсрдачније Вам честитам избор за патријарха српског и ступање на трон нашег оца Светог Саве. Нека Ваш пастирски рад и служба Васкрслом Христу буде на духовну ползу српском народу, како у Отаџбини тако и у расејању.

Желим Вам добро здравље и са поносом кличем: Достојан!

На многаја љета Свјатјејши Владико!

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести