Честитка министра одбране РФ Шојгуа за Дан победе

Како је саопштило Министарство одбране Србије, Шојгу је Дан победе честитао и свим припадницима Оружаних снага Србије и ветеранима Другог светског рата
vulin_ssojgu, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

БЕОГРАД: Министар одбране Русије Сергеј Шојгу честитао је данас министру одбране Србије Александру Вулину Дан победе над фашизмом у Другом светском рату, 9. мај, истичући у честитки да се не сме заборавити "предање историје, које неки покушавају да прекроје ради својих политичких циљева".

Како је саопштило Министарство одбране Србије, Шојгу је Дан победе честитао и свим припадницима Оружаних снага Србије и ветеранима Другог светског рата и на почетку честитке подсећа да је пре 75 година утихнуо Други светски рат који је за цео свет постао симбол херојства совјетског народа, његове непоколебљивости и снаге духа.

“Ми ћемо 9. маја приклонити главе пред ветеранима - херојима победницима, за њихове ратне подвиге, за спасени свет, за њихову веру у будућност”, рекао је генерал Шојгу-

"Успомена на милионе палих и осакаћених у том рату, отераних у фашистичко ропство, измучених у концентрационим логорима и гетоима и живих спаљених у селима, заувек остати у нашим срцима“, истакао је руски министар одбране.

У честитки министру Вулину он је навео и да је уверен да ће војна сарадња Русије и Србије ојачати борбени дух припадника руских и српских оружаних снага, као и заједничку одлучност у супротстављању глобалним претњама и изазовима 21. века, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести