Црна Гора отвара границе за 26 земаља, још не и за Србију

ПОДГОРИЦА: Границе Црне Горе од понедељка ће бити отворене за грађане 26 земаља без карантина и самоизолације, одлучило је Национално координационо тело, али на том списку и даље нема Србије.
litije
Фото: Tanjug (printscreen/Facebook/Marko Milačić - Prava Crna Gora, arhiva)

Улазак у Црну Гору дозвољен је становницима Словеније, Исланда, Хрватске, Словачке, Швајцарске, Албаније, Аустрије, Норвешке, Монака, такозваног Косова, Немачке, Грчке, Мађарске, Данске, Литваније, Летоније, Азербејџана, Луксембурга, БиХ, Бугарске, Израела, Северне Македониј, Ирске, Чешке, Финске и Естоније, а са тим земљама дозвољен је и ваздушни и поморски саобраћај, преноси портал ЦдМ.

Како се наводи, држављани Црне Горе и странци са сталним или привременим боравком у тој земљи који улазе у Црну Гору из држава у којима је потврђена стопа активних случајева оболелих од корона вируса већа од 25 на 100.000 становника мораће у карантин или самоизолацију од 14 дана.

У Црној Гори ће од понедељка бити дозвољена и сва јавна окупљања, укључујући свадбе и сахране, спортска такмичења, али на њима неће моћи да присуствује више од 200 особа и мораће да се поштује мера социјалне дистанце.

Такође, дозвољен је рад диско клубова/барова и ноћних клубова/барова као и дечјих играоница, док ће вртићи своја врата отворити у четвртак, 4. јуна.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести