Чубриловић са правницима из Србије

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је са делегацијом Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу, у којој су били Станко Бејатовић, Мирослав Алимпић и Миодраг Симовић.
1
Фото: Председник Народне Скупштине Српске Недељко Чубриловић

Састанку је присуствовао и помоћник министра за правосуђе у Министарству правде Републике Српске, Слободан Зец.

Представници Српског удружења истакли су да имају веома добру сарадњу са Удружењем правника Републике Српске и струковним удружењима у Црној Гори, што се посебно односи на реализацију научних и стручних скупова у Требињу и на Златибору. Поред тога, како су истакли, сарађују и са представницима Међународног удружења правника.

Они су информисали председника Чубриловића и да су покренули опсежно истраживање процесуирања ратних злочина на подручју бивше Југославије, с циљем да се они научно и стручно анализирају. Чубриловић је поздравио активности Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу и истакао да је веома важно да његови представници у домаћој јавности указују на потребу доследне примене закона, те да у парламентима покрећу иницијативе за одређене измене аката, како би се остварила њихова ефикаснија примена у пракси.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести