Цвијановић: Хвала Србији на свему, циљ стабилна и јака Српска

БАЊАЛУКА: Наш циљ је да Република Српска буде стабилна, развијена и јака, поручила је данас председница Републике Српске Жељка Цвијановић у Бањалуци после састанка са делегацијом Србије коју је предводио председник Александар Вучић и истакла да Србија и РС показују капацитет да унапређују сарадњу у свим областима.
cvijanovic
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr
Цвијановић је на заједничкој конференцији за медије са председником Вучићем и председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком казала да је на седници Савета за сарадњу Србије и Републике Српске разговарано о реализованим пројектима и будућим плановима, али и да су размењења мишљења о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и условим у којима функционише друштво.
 
Она је навела да је разговарамо о привреди и здравству и изразила задовољство што, како каже, Србија и Република Српска показују капацитет да унапређују своју сарадњуу свим областим.
 
''''Настојимо да објединимо одређене функције како бисмо могли да радимо на добробит наших грађана и задовољни смо оним што смо до сада постигли'''', рекла је Цвијановић.
 
Захвалила је Србији што је била на располагању РС у тешким временима, укључујући и подршку у време пандемија корона вируса, али и зато што смо заједно дефинисали стратешке и инфраструктурне пројекте, и све друге пројекте који су важни за општине у РС.
 
Она је изразила захвалност Србији и на подршци општинама у Федерацији које су, како је истакла, често препуштене саме себи без адекватног третмана од федералних власти, и зато што тамо живе грађани загледани у оно што раде Србија и РС, јер знају да им је то шанса за опстанак на тим просторима.
 
Цвијановић је казала да је међу приоритетима заједничке сарадње изградња аутопута Београд- Бањалука, као и изградња аеродрома у Требињу и да се, како каже, ресорна министарства Србије и РС предано припремају за тај пројекат.
 
''''Улазимо у фазу која се односи на изградњу великог енергетског потенцијала и пројекта који се деценијама планиран, а дошао је на ред да РС и Србија реализују и обезбеде све што је потребне у енергетској сфери за нас и за окружење'''', навела је Цвијановић.
 
Додала је да је обавестила председника Вучића и руководство Србије о условима у којима функционише РС у БиХ и нагласила да је приоритет стабилна, развијаена и јака РС.
 
''''Не желимо да губимо време и корак са оним што су потребе нашег развоја. Нећемо да будемо заробљени разним темама, али нисмо имуни на оно што су изазови нашег времена'''', поручила је Цвијановић.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести