Дачић: Ако се кандидује, Вучић заједнички кандидат СНС и СПС

БЕОГРАД: Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће Александар Вучић, ако се кандидује за председника Србије, бити заједнички кандидат СНС и СПС.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дачић је, гостујући на телевизији К1, рекао да је главна вест са недавног састанка руководства СНС и СПС да су задовољни досадашњом сарадњом и да ће бити настављена и после предстојећих избора.

"Имајући у виду да ће опозиција вероватно имати другачији приступ него на неким другим изборима, а то је да ће свакако имати у виду потребу одређеног обједињавања, онда то подразумева и да, са друге стране, постоји одговарајући одговор", рекао је Дачић.

Како је додао, у овом тренутку то није само ствар политичких и лепих жеља него и математике, односно шта је боље са аспекта обухватања бирача у циљу бољег резултата на изборима.

"Оно што је наш приступ, мислим да је потпуно неугодно да причамо да ли ћемо да имамо два председничка кандидата или не. Ако се Вучић кандидује, свакако да ће он бити наш заједнички кандидат и то смо се договорили", истакао је Дачић.

Навео је да је једноставније ићи на једну листу на свим нивоима због комуницирања са бирачима, али да о томе још није донета одлука.

Говорећи о међустраначком дијалогу, Дачић је рекао да су готово све политичке групације у томе учествовале до краја и да ће учествовати и у имплементацији договореног, осим две - политицке групације Драгана Ðиласа и Вука Јеремића, али да то не значи да они неће учествовати на изборима.

"Мислим да је то њихова политичка стратегија у смислу да не желе да се саглашавају ни са чим што ова власт предлаже", рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести