Дачић: Билатерални односи са Катаром иду узлазном путањом

Председник Народне скупштине Србије, Ивица Дачић, примио је данас амбасадора Катара у Србији Мубарака бин Фахад Ал Танија
Dačić i ambasador Katara u Srbiji Mubarak bin Fahad Al Tani Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и амбасадор Катара у Србији Мубарак бин Фахад Ал Тани Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Председник Народне скупштине Србије,Ивица Дачић, примио је данас амбасадора Катара у Србији Мубарака бин Фахад Ал Танија, а током разговора Дачић је констатовано да се билатерални односи две земље развијају узлазном путањом.

Амбасадор Ал Тани је пренео честитке председника Саветодавног већа Државе Катар Ахмед бин Абдулах бин Заид Ал-Махмуда поводом ступања на дужност председнику парламента Дачићу и изразио уверење да ће на новој функцији наставити да доприноси јачању сарадње између Србије и Катара, као што је то чинио на месту шефа дипломатије.

Дачић је рекао да ће на новој функцији настојати да кроз унапређење парламентарне сарадње додатно ојача укупне односе.

Амбасадор Ал Тани се сагласио да су политички односи на високом нивоу и да треба радити на јачању других видова сарадње.

Информисао је председника српског парламента да је у Саветодавном већу Катара формирана катарско-српска парламентарна група пријатељства и подсетио да је 2019. године у Дохи потписан Меморандум о разумевању између Народне скупштине Србије и Саветодавног већа Катара.

Ал Тани је истакао да то представља добру основу за ближу сарадњу два парламента.

Саговорници су се сложили да је потребно интензивирати контакте чим се за то стекну услови и договорили се да се након стабилизације здравствених прилика организују посете председника парламената, као и посланичких група пријатељства.

Амбасадор Ал Тани уручио је Дачићу писмо Мохамеда бин Абдулрахман Ал Танија, потпредседника Савета министара и министра спољних послова Катара, у којем се захваљује Дачићу на труду који је уложио на јачању односа између две државе током обављања функције министра спољних послова.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести