Дачић члановима СПС: Бирајте ме само ако сам вам потребан

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је та странка у коалицији са Српском напредном странком остварила велики напредак у развоју Србије и поручио члановима СПС да га не бирају за лидера партије због његових личних амбиција, већ ако им је заиста потребан на тој функцији.
Dačić na 10. konferenciji gradske organizacije SPS Beograd Foto.FoNet
Фото: Дачић на 10. конференцији градске организације СПС Београд Фото.ФоНет

Дачић је рекао да је СПС поставила темеље за изградњу земље засноване на тржишној привреди и основним принципима социјалне правде.

''Не желим да будем председник социјалиста утописта, већ председник странке која ће имати велику подршку грађана зато што нуди праве одговоре на веома тешка питања'', поручио је Дачић на 10. конференцији градске организације СПС Београд, у сусрет редовном страначком Конгресу, заказаном за 22.децембар.

Лидер СПС је навео да је у коалицији са СНС, иако нису у истом идеолошком корпусу, остварили велики напредак, стабилизовали финансије и довели у склад приходе и расходе.

''Вучић и ја смо били суочени са проблемом ликвидности и одрживости буџета. Предузимане су тешке мере, али успели смо да направимо одређене поставке за изградњу земље која ће се базирати на тржишној привреди али и на основним принципима социјалне правде. А да ли ће се то десити, зависиће од тога како ћемо даље радити'', рекао је Дачић.

Поручио је да СПС мора да се боље организује, будући да се променио начин политичког деловања.

''Веома је важно вратити углед политичких партија јер данас постоји уверење да су политичке странке непотребне и штетне. Битно је да имамо програм, људе, а ни кадровске промене не смеју да буду на штету јединства партије'', казао је Дачић.

Он је истакао да је остварио све своје политичке амбиције и поручио да останак на функцији лидера партије ''више није његова лична ствар'', већ да све ради за Србију и СПС.

''Следеће године у априлу треба да обележимо 100 година од оснивања јер СПС у политичком смислу јесте Социјалистичке радничке партије Југославије која је формирана 1919. године'', рекао је Дачић и додао да сматра да партија треба да рехабилитује Александра Ранковића и Симу Марковића.

Потпредседник СПС Александар Антић нагласио је да страначка подршка Дачићу треба да буде снажна и видљива за све оно што ради у Влади Србије, у одбрани Србије и на остваривању свих националних и државних интереса, од одбране Косова и Метохије до побољшања положаја Србије у међународним оквирима.

''''Конгрес треба да пошаље поруку да се социјалисти чврсто држе својих идејних опредељења и да ће се у наредним годинама још чвршће држати левичарске идеологије'', рекао је Антић. 
 

Дачић:Ванредни избори добри за странке,лоши за државу

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да одржавање ванредних парламентарних избора у овом тренутку није добро за државу и да ће то зависити од даље политичке ситуације у Србији.

''Ако бисмо гледали страначке интересе, онда је то добро, али ако гледамо државне интересе, није'', рекао је Дачић новинарима у Сава центру пре одржавана Конференције градске организације СПС.

Како је рекао, расписивање ванредних парламентарних избора зависиће од даље политичке ситуације.

''Тренутно се бавимо најважнијим питањем - територијалним интегрититетом и Косовом и Метохијом'', навео је Дачић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести