Дачић: Гласине да ће се парламентарни избори одржати крајем 2021.

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић назвао је гласинама спекулације о томе да ће се парламентарни избори у Србији одржати крајем 2021. године.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Могу парламентарни избори да буду и сутра, али постоји идеја да они буду одржани заједно са председничким и градским изборима. Ту постоје одређени законски и уставни рокови и мислим да су то све гласине које не доприносе томе да се окренемо послу него сад треба наводно да чекамо резултате избора", рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је додао да са аспекта резултата избори нису спорни, наводећи да је сигуран да ће владајућа коалиција добити те изборе, међутим, истиче да је примарно да се сада сачува економска стабилност, животи и здравље људи и да се држава избори против мафије.

"Самим тим то ће бити најбоље референце са којима неко иде на изборе", истакао је Дачић.

Дачић понавља да је предложио да се дијалог власти и опозиције, уз посредовање Европског парламента, одвија од 1. марта, наводећи да ће у наредних десет дана са председником Спољнопоитичког комитета Дејвидом Мекалистером договорити формат и теме.

Поводом 100 дана рада Владе Србије, Дачић је казао да тај термин треба да послужи као "мораторијум" да је опозиција не напада, а да се то у међувремену претворило у "пролазно време".

"Мислим да су резултати које је Србија постигла изузетно велики - борба против мафије, борба за здравље људи и вакцинацију, економски параметри који су изузетно добри, финансијска стабилност", подвукао је Дачић.

Дачић је навео да је чињеница да је Србија набавила три вакцине показатељ да је водила добру спољну политику и да је председник Александар Вучић у позицији да разговара са председником Француске Емануелом Макроном, али и са Владимиром Путином, Си Ðинпингом и другима у свету.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести