Дачић: Како Харадинај поштује улогу Француске видело се и у Берлину

БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић вечерас је прокоментарисао изјаву премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинај о улози Француске у постизању споразума између Београда и Приштине, иронично приметивши: Видим колико Харадинај поштује улогу Француске.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Појаснио је да се то видело и приликом недавног састанка у Берлину, те поручио да је посета француског председника Емануела Макрона Србији у сваком случају добра порука и за Приштину, с обзиром да он не иде тамо већ долази у Београд.

"Видим колико Харадинај поштује улогу Француске. Они више не знају где ударају", рекао је Дачић гостујући на Првој ТВ и испричао како се Харадинај понео на састанку у Берлину, омаловажавајући, како је навео, и Меркелову и Макрона. 

"Они су му у једном моменту рекли: ''Укините таксе, а ми ћемо да обезбедимо да се укину визе'' нашта је Харадинај рекао ''А ко ће то нама да гарантује?''", рекао је Дачић и додао да је Харадинај тиме показао да Макрон и Меркелова за Приштину нису никаква гаранција.

Дачић је оценио да се Харадинај не би тако понашао да "нема неку залеђину иза себе" и додао да је питање ко уствари жели да стварно дође до напретка у дијалогу између Београда и Приштине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести