Дачић: Курти би да Срби пуцају на Србе

БЕОГРАД: Састављачи будуће Куртијеве тужбе за геноцид против Србије требало би обавезно да консултују и породице жетелаца из Старог Грацког, убијених из аутобуса "Ниш-експреса", стрељане деце у Гораждевцу, пострадалих код Радоњицког језера и у Клечки, као и сваког од оних 200.000 Срба који је ОВК протерала са Косова и Метохије, изјавио је данас први потпредседник владе и шеф дипломатије Ивица Дачић.
dacic
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

То би заиста би јединствен слуцај у правној пракси да џелат суди жртви и ако је то једна од првих тацака Куртијевог програма, онда се гаси и најмања нада за оживљавање дијалога, рекао је Дачић за "Новости" поводом најаве мандатара тзв. Косова Аљбина Куртија у парламенту да ће поднети тужбу за геноцид против Србије и да це основати институт за ратне злоцине.

"Нарочито је опасна најава увођења обавезног војног рока, јер би тиме Срби практицно били натерани да служе тзв. Војсци Косова која је настала рушењем свих важећих споразума и у којој би они сутра, не дај боже, били натерани да пуцају на своју браћу", упозорио је Дачић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести