Дачић: Ми, социјалисти, смо најстарији српски политички бренд

БЕОГРАД: Председник СПС Ивица Дачић честитао је Дан партије свим члановима и симпатизерима социјалиста, уз поруку да су социјалистичке вредности у основи наше државности.
dacici kongres
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Дачић је подсетио да је СПС основана пре 29 година, 17. јула 1990. године, на темељима свих претеча социјалистичких и комунистичких идеја.

Навео је да се идеологија странке заснива на борби за права радника, сељака, омладине, пензионера, за једнакост полова, бесплатно школство и здравство, достојанствен живот свих грађана.

Ми, српски социјалисти 21. века, стојимо постојано, на стази коју су утабали најбољи људи у новијој историји нашег рода. Надахнути смо идеалима који спајају најнапредније људе човечанства. Нико у Србији нема такво наслеђе, нити такве стручне, искусне, одговорне, посвећене људе за сваки задатак и посао, навео је Дачић у честитки.

Он је додао да су социјалистичке вредности у основи наше државности, а да су "социјалисти најстарији српски политички бренд".

Дачић је поручио и да "не постоји политичка снага у српском народу са дубљим коренима од СПС".

Увек смо били и данас смо баш тамо где је и требало да будемо делећи судбину оних због којих и постојимо. Хвала вам што сте свих година веровали и подржавали нас у тешким и срећним тренуцима. Ми ћемо и даље наставити борбу за једине праве идеале - за социјалистичке вредности, закључио је Дачић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести