Дачић: Напори Кине у сузбијању епидемије за дивљење

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас са министром Међународног одељења ЦК КП Кине Сунг Таом.
dacic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Дачић је изразио задољство што је први министар иностраних послова и уједно први председник Партије који је посетио Кину од избијања епидемије коронавируса.Истакао је да напори Кине на сузбијању епидемије изазивају дивљење у Србији и изразио уверење да ће актуелна ситуација бити превазиђена у најкраћем року, а да ће се Кина у потпуности вратити остваривању својих развојних циљева.

Министар Сунг је захвалио је министру Дачићу због доласка у Кину у веома тешком тренутку.Високо је оцењен напредак билатералних односа и међусобног политичког поверења, чему ће додатни импулс пружити предстојећа посета председника Вучића ради учешћа на Самиту Кина-ЦИЕЗ у априлу, као и посета председника Сија Србији током ове године.

Посебно је подвучен допринос међупартијских односа укупним билатералним односима, истиче се у саопштењу Министарства спољних послова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести