Дачић: Настављамо сарадњу са СНС, подржаћемо Вучића

НОВИ САД: Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је, уочи радног састанка странке, да ће након парламентарних избора наставити сарадњу са Српском напредном странком, али да још увек разматрају да ли ће заједнички наступити на предстојећим изборима.
ivica dacic, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ми смо се договорили да наставимо нашу коалицију и после избора без обрзира у којој форми ћемо изаћи, да ли на једној листи или две листе. Друго, имамамо заједничког председничког кандидата, а о томе да ли ћемо наступити на једној или одвојеним листама још нисмо донели одлуку управо очекујући да се направи подробна анализа шта је боље, односно како се добија већи број гласова, односно посланика, рекао је Дачић.

Потврдио је да ће СПС подржати Александра Вучића као заједничког председничког кандидата, али да, како је навео, кандидатура још није потврђена.

Дачић је то рекао после састанка са руководством градских и општинских одобра у Новом Саду из Севернобачког, Западнобачког, Јужнобачког И Сремског округа, а поводом предстојећег референдума и избора.

Ми се спремамо и за референдум, и за предстојеће изборе. Потребно је урадити све организационе припреме, како бисмо остварили резултате који се од нас очекују, навео је.

Дачић позвао је грађане да изађу на референдум у недељу, 16. јануара, чиме ће гласати за уставну промену у делу правосуђа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести