Дачић: Нема одвајања СПС од Вучића и СНС

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије и председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да ће свако ко је повезан са том странком, а учествује у насиљу током протеста у Београду, сносити одговорност.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић
Дачић је у писаној изјави достављеној Тањугу оценио да је на делу покушај одвајања СПС-а од председника Србије Александра Вучића и Српске напредне странке (СНС).
 
Он је подсетио да су СПС и он лично прве вечери најоштрије осудили хаос, инциденте и насиље испред Народне скупштине и истакао да то нема везе са епидемиолоском ситуацијом, већ да је то покушај насилног рушења власти.
 
"Сви морају да знају да ће свако ко подржава или учествује у овом насиљу, а повезан је на било који начин са СПС-ом, без обзира да ли је реч о партијским или државним функционерима и њиховим сарадницима или о локалним организацијама, сносити одговорност, бити смењен и искључен из СПС-а, јер се тиме наноси стета Србији", упозорио је Дачић.
 
Он је навео да су напади на Вучића и СНС-а део смишљене стратегије, споља и унутар земље, за дестабилизацију Србије, а да је саставни део те стратегије је покушај одвајања СПС-а од Вучића и СНС-а.
 
Истакао је да ће, док је он на челу СПС-а, та странка бити "са Вуцицем у интересу Србије" и додао да су због тога споља и унутар земље и партије, покренути механизми за његово рушење.
 
"Од ставова европске партије социјалиста да СПС може да уђе у ту организацију само ако буде против Вучића, јер су тамо чланови садашње и бивше демократе, па до организованих напада и захтева за моју смену. Све је то део исте кухиње за дестабилизацију Србије. Али, ништа од тога неће проћи", поручио је Дачић.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести