Дачић: О глави нам раде мангупи у нашим редовима

БЕОГРАД: Шеф српске дипломатије и лидер социјалиста Ивица Дачић верује да је потребно да се промене неки министри из СПС, јер, како каже, "није ни Вучићу ни мени проблем оваква опозиција, већ мангупи у нашим редовима".
Ivica Dačić dodelio orden Milici Pivnički Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић доделио орден Милици Пивнички Фото: Тањуг/видео

У интервјуу за АЛО Дачић каже да је Вучић уз праву кад каже да су промене потребне не зато што неко ради лоше већ јер су саме промене битне, пре свега зато што подстичу на нови, бољи рад.

''''Исто важи и за мене, поставићу себи циљ, који ако не остварим, повлачим се у пензију'''', казао је Дачић и прецизирао да ће сваки функционер СПС-а добити циљ који мора да оствари на предстојећим изборима.

То подразумева, објашњава, да ће у сваком граду имати циљ колико гласова треба да освоје, а ко то не испуни неће остати на функцији, а ту мисли и на себе.

Негира да се спрема да буде премијер, односно, како спекулишу медији, да тиме уцењује Вучића, те објашњава да су свете приче подметнуте да би се стекао утисак да су он и Вучић у сукобу, односно да се сакрије да они заједно раде за Србију.

''''Ја сам председник странке која излази на изборе, водим листу, нормално је да сам кандидат те листе за премијера. Није реч да неког уцењујемо, наравно да премијера предлаже онај ко има највећи број гласова. А реално - зна се ко ће освојити највећи број гласова'''', наводи.

Помиње истраживање по којем су две најпопуларније странке у Србији СНС и СПС, док су опозициони лидери Ђилас, Јеремић и Тадић политичари с највећим бројем негативних оцена, те констатује: ''''Део опозиције окупљен око Ђиласа да има било какве шансе, никад не би бојкотовао изборе...''''

Опозицији замера да нема никакав програм о важним питањима земље, попут заједничког става о Косову, односа према Русији, страним инвеститорима...

Каже да је и ''''голим оком'''' видљив прогрес држава доживљава, ''''они се противе што је реконструисан Трг републике, што се граде ауто-путеви по Србији и отварају нове фабрике...''

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести