Дачић: Око 2.000 грађана авионима враћено у Србију

"Превезли смо око 2.000 људи авионима, али има захтева да то буде још толико. Свакако, сада се разматрају приоритети", рекао је Дачић за ТВ Прва.
Ivica Dačić  Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Готово да више нема ниједног грађанина Србије који је блокиран на неком аеродрому или граничном прелазу, каже министар спољних послова Ивица Дачић и наводи да је до сада превезено нешто мање од 4.000 људи, половина авионом.

"Превезли смо око 2.000 људи авионима, али има захтева да то буде још толико. Свакако, сада се разматрају приоритети", рекао је Дачић за ТВ Прва.

Најавио је да је за данас планиран лет из Истанбула и Букурешта, да ће Србија сутра организовати и лет из Беча, а да се очекује поново лет из Париза.

"У четвртак ће стићи авион из Чешке, једна компанија враћа своје раднике, биће лет из Израела где ће се вратити и наши јуди, то нису наши летови. Биће један лет из Штутгарта што није у нашој организацији", каже Дачић.

Министра каже да ће се видети шта ће се предузети поводом наших људи који су у Швајцарској.

Он је напоменуо да се дешава да се одређени број људи пријави за неки хуманитатрни лет, а да се потом авиони враћају полупразни јер путници не дођу кад чују да треба да буду у Србији у карантину.

Авион Ер Србије одлетео за Истанбул по наше грађане

БЕОГРАД:  Авион Ер Србије А319 одлетео је јутрос из Београда за Истанбул одакле ће вратити наше грађане у земљу.

Авион је полетео око 8.20 сати, а повратак је планиран у 12.10 сати, објављено је на сајту београдског аеродрома "Никола Тесла".

Такође, данас ће авион Ер Србије АТР 72 одлетети око 18.30 сати за Букурешт по наше грађане, а повратак је предвиђен у 22 сата.

На сајту београдског аеродрома је наведено да у 15.55 сати треба да слети у Београд и авион Ер Србије из Шангаја.

Тај авион је јуче одлетео за Кину како би допремио медицинску помоћ Србији.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести