Дачић: Оставке на мој захтев, не подржавамо насиље, корупцију

БЕОГРАД: Председник СПС Ивица Дачић изјавио је данас да су функционери те странке Невенка Грабеж и Александар Тодоровић, на његов захтев, поднели неопозиве оставке на места у градској опстини Стари Град.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

"СПС не може да учествује у власти која примењује насиље, легализује корупцију и рушилачки наступа против интереса грађана Београда", рекао је Дачић у изјави Танјугу.

Чланови Градског одбора СПС Београда, Невенка Грабеж и Александар Тодоровић, поднели су неопозиве оставке на функције које су обављали у локалној самоуправи Градске општине Стари град.

Грабеж је била заменица председника Градске општине Стари град а Тодоровић члан Већа Градске општине Стари град на чијем је челу Марко Бастаћ.

"Нико од нас, нити и један члан СПС, није учествовао у политичким активностима актуелног руководства Градске општине Стари град нити у било каквим дешавањима организације „1 од 5 милиона", истиче се у изјави за јавност Грабеж и Тодоровића.

Оставке су поднели у складу са одлукама Социјалистичке партије Србије и на захтев председника партије Ивице Дачића, наводи се у изјави за јавност.

"Вршећи функције у локалној самоуправи Стари град, ми смо се руководили искључиво политиком Социјалистичке партије Србије за коју смо добили поверење грађана наше општине на локалним изборима. Радећи у интересу грађана ове општине, трудили смо се да испунимо предизборна обећања дата нашим суграђанима", навели су они.

Такође су нагласили да било каква дешавања и", како су навели, опструктивно понашање функционера Савеза за Србију или неке друге политичке опције, није имало нити има било какве везе са њима.

"Подвлачимо да је деловање чланства и функционера СПС у локалној самоуправи Стари Град било и остаје искључиво у домену политике и одлука коју доносе Органи Социјалистичке партије Србије", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести